Blog

G-SHOCK GBD-H1000

11.06.2020.

 

Отсега во MY:TIME може да ја најдеш новата G-SHOCK G-SQUAD GBD-H1000 серија. Оваа серија е како ништо досега!  

Со пет сензорни функции, достапна во повеќе различни комбинации на бои со:

1. Оптички сензор за мерење на срцеви отчукувања (пулс) преку детектирање на крвотокот под кожата на раката
2. Троен сензор за мерење на надморска висина (алтиметар) и атмосферски притисок (барометар), компас и температура
3. Сензор за акселерација, кој ја мери бројката на изминати чекори и вкупна дистанца
4. GPS функционалност 
5. Индикатор за кардио-респираторен капацитет (аеробик фитнес) - овој индикатор се однесува на способноста на срцевиот и белодробниот систем да врши довод на кислород O2 и исфрлање на јаглерод диоксид COод скелетните мускули за време на долги физички активности. Колку е поголема способноста, толку е повисок и кардио-респираторниот капацитет.

Ова ја прави GBD-H1000 серијата оптимална за спортисти и фитнес фанатици кои секојдневно го следат своето здравје.
Сите корисни информации и анализа на измерените податоци се прикажува на дедицираната смартфон апликација, со која часовникот се поврзува преку Bluetooth.

ALTIMETER FUNCTION Вграден сензор за мерење атмосверски притисок
Распон на мерење: -700 to 10,000m (-2,300 to 32,800ft)
AUTO CALENDAR Автоматски календар; Ја покажува точната дата веднаш штом се подеси
BAND MATERIAL Меко уретанско ремче
BAROMETER FUNCTION Вграден сензор за мерење воздушен притисок и дисплеј за прикажување временски промени
Распон на мерење: 260 to 1,100 hPa
BATTERY LEVEL INDICATOR Индикатор за моментално ниво на батерија
BATTERY LIFE

Приближно 12 месеци во функција на часовник;
Приближно 66 часа при користење на додатната функција за мерење на срцеви отчукување (пулс) 

Потоа се полни преку соларни келии или USB приклучок

BLUETOOTH® CONNECTIVITY Часовникот бежично се конектира со смартфон или таблет via Bluetooth и овозможува:
E-Mail индикатор: симбол на дисплејот прикажува нотификација за меилови во твојот инбокс
Phone Finder: со клик на копче на часовникот, смартфонот (и во Silent Mode) испушта звучен тон
Распон на сигнал: до 2m (варијабилно зависно од околните услови)
BUILT IN GPS Презема информации за моменталната локација од GPS
BUILT IN SENSORS 5 Сензори - Optical sensor за срцеви отчукувања (пулс), Altimeter/Barometer, Compass, Thermometer и Acceleration сензор за мерење чекори и дистанца 
CASE MATERIAL Уретанска смола / Нерѓосувачки Челик
COMPASS FUNCTION Вграден сензор за насока кој на дисплејот прикажува север и моментална насока на движење
Распон на мерење: 0 - 359 degrees, Мерна Единица: 1 degree
COUNTDOWN TIMER FUNCTION Auto Repeat, Распон на одбројување: 60 minutes, Мерна Единица: 1 second, 5 Тајмера, секој еден мери до 60 минути во единица од 1 секунда
DATE AND WEEKDAY DISPLAY Моментална дата и ден од неделата прикажана на дисплејот
DATE DISPLAY Моментална дата прикажана на дисплејот
DIMENSIONS 63.0 x 55.0 x 20.4 mm
GPS NAVIGATION Часовникот собира податоци од GPS сателити за моментална локација на определена рута или насока за конкретна дестинација
HEART RATE MONITOR Оптички сензор за мерење на срцеви отчукувања - го прикажува моменталниот пулс
VO2max Мерки - Користи срцеви отчукувања и брзина на трчање за калкулација на максимален внес на кислород по килограм од телесна тежина во една минута (ml/kg/min), Максимална вредност: 220bpm; Пулс; Функција за сетирање на оптимален/посакувам пулс; Графички приказ на Heart Rate zone; Heart Rate transition graph: максимален/минимален пулс 
DISPLAY ILLUMINATION

Целосно Автоматско Осветлување: Во најблага темнина, дисплејот автоматски се оветлува со вртење на зглобот кон себе;
Функција за избор на должина на илуминација (1.5 или 3 секунди); со afterglow

ISO 200M WATER RESISTANT Соодветен за професионално нуркање
LAP MEMORY 140 laps in up to 100 runs
MUTE FUNCTION Звуците на копчињата се гасат за дискретно фунционирање. Претходно поставен аларм и тајмер, остануваат вклучени
POWER SAVING Функции кои запираат по алармот за заштеда на батерија: сите функции предизвикани од движење на рака (excluding the day indicator), Bluetooth конекција и аларми
RECHARGING TIME Максимално полнење се постигнува за максимум 2.5 часа со користење на тип A USB кабел
SHOCK RESISTANT Патентирана "Hollow Core Guard" структура за заштита од удари и вибрации 
SOLAR POWER Систем за соларно напојување со висок капацитет кој користи повеќе извори на светлина;
Полнење со USB - поленење од 2.5 часа е еднакво на 14 часа континуирана употреба 
STEP COUNTER Распон на чекори кои може да се прикажат на дисплејот: 0- 999,999
Автоматско ресетирање секоја вечер на полноќ 
STOPWATCH FUNCTION Auto Start, Капацитет на мерење: 100 hours, Measuring Modes: Elapsed time, split time, Measuring Unit: 1 second
TACHYMETER Се користи во Stopwatch mode и е функција која овозможува мерење на брзина во определена дистанца
THERMOMETER FUNCTION Вграден сензор за мерење на температурата околу часовникот која се прикажува на дисплејот 
TOTAL WEIGHT 101g
VIBRATION RESISTANT Отпорен на силни вибрации
WORLD TIME Прикажува моментално време во дел од најголемите градови и региони ширум светот 


Остави коментар

Trenutno nema komentara

Слични статии

14.
Mar.
2020.
Blog
Вистински отпорна ѕверка опремена со GPS, подготвена за сите твои авантуристички подвизи.