УПАТСТВО ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА КОЖНА ГАЛАНТЕРИЈА

  • За редовно чистење на производот доволно е да користите сува, чиста и мека крпа.
  • Ако забележите дамка или нечистотија на производот, користете влажна, чиста и мека крпа.
  • Ако производот се намокри, избришете ја површината со сува и мека крпа и оставете го да се исуши на воздух, на собна температура.
  • Забрането е перење на производот во машина за перење алишта.
  • Не користете сапуни, детергенти или влажни марамчиња за чистење на производот, бидејќи тие содржат хемикалии кои може да влијаат врз промена на неговата структура.
  • Не користете фен за коса, грејач или друг сушач на пареа за сушење на производот.
  • Не го изложувајте производот под директна сончева светлина, бидејќи материјалот може да избледи.