Blog

CAN’T FAKE THIS FEELING

05.02.2021.

Што се случува кога две креативни души конечно ќе ја остварат долгоочекуваната соработка? – Неверојатно посебен момент кој живее во делото што го создадовме. (буквално, „не може да се лажира ова чувство на позитивност и синергија“)

Уште од нашиот прв разговор со Александра (@aaaesthete) и Борјана (@bor.jana) беше јасно дека ова не беше само проект на позирање, снимање и прикажување материјал, туку и забава, изразување стилови и синергија на идеи и енергија. Како се одвиваше овој креативен процес и како се одвиваше првото снимање на #MomentsForUs, ќе раскажат двајцата.

Борјана:  Многу сум возбудена што ќе го напишам овој текст за една сосема поинаква фотосесија, една од моите омилени досега. Првата и основна причина поради која се чувствувам возбудено и нетрпеливо е фактот што сме само јас и Сани (Александра) зад сцената, заедно со часовниците и накитот на MY:TIME. Ни дадоа неверојатна инспирација за фотосесијата. Навистина е прекрасно да се биде во близина на Сани, приватно и професионално и не е тешко да се почувствува изворот на позитивноста и креативноста што е насекаде околу нас. Морам да ја истакнам втората причина, а тоа е мојата лична позадина за оваа сесија, облеката. Иако поседувам огромен број парчиња облека, оние што не ги поседувам секогаш ми стануваат омилени. Постојано ја надградувам мојата гардероба со парчиња во сопственост на моето најблиско семејство, особено на баба ми, парчиња кои имаат посебно сентиментално значење за мене. Така, на оваа фотосесија имаше парчиња облека кои моето семејство, свесно или несвесно, ми ги подари и се од различно потекло, ткаенини или година на производство. Сепак, сè е претставено преку мојот стил и објективите на Сани“.

Александра: „Една од моите омилени работи во мојата професија е довербата и креативната слобода што ја добивам од мојот клиент, како и креативната поддршка од мојот соработник. Оваа серија се случи спонтано како резултат на долгите месеци креативна блокада и желбата за заживување на креативноста, како и долго дискутираната идеја за соработка на тројца поединци. Секоја од осумте сесии е инспирирана од производите MY:TIME, гардеробата на Бојана и моите заборавени табли за расположение, но и желбата да излезам од зоната на удобност и да ги откријат можностите на моето студио со четири ѕида“.

Борјана: Ова е нашата прва фотосесија од серијата и го носи името „Can’t fake this feeling“. Енергијата, која се надеваме дека ја транспониравме, се враќа во дискотеките во 70-80-тите“.

Александра: „Првата серија е инспирирана од новата нормалност и она што најмногу ни недостасува во овој момент, диско забавите. Фотографиите имаат блескав, маглив ефект кој го носи ретро допирот што го посакувавме, а белата позадина е избрана за да не го одземе вниманието на моделот. Зракот светлина што сакав да го користам подолго време, совршено се вклопуваше овде, ставајќи ги во фокусот на часовникот Fossil и накитот“.

Борјана: „На мене можете да го видите златниот часовник Fossil LANEY, како и накитот Fossil VINTAGE MOTIFS (обетки, нараквица и ланче). Носам и свилена кошула што и припаѓаше на баба ми. Зад сцената свиреше диско музика со фанк елементи, давајќи му на снимањето последниот шмек“.

 

Остави коментар

Trenutno nema komentara