БЕСПЛАТНА ДОСТАВА НАД 600 ден
WE NEVER CLOSE - SHOP ONLINE
Блог

G-SHOCK GBD-H1000

11.06.2020.

 

Отсега во MY:TIME може да ја најдеш новата G-SHOCK G-SQUAD GBD-H1000 серија. Оваа серија е како ништо досега!  

Со пет сензорни функции, достапна во повеќе различни комбинации на бои со:

1. Оптички сензор за мерење на срцеви отчукувања (пулс) преку детектирање на крвотокот под кожата на раката
2. Троен сензор за мерење на надморска висина (алтиметар) и атмосферски притисок (барометар), компас и температура
3. Сензор за акселерација, кој ја мери бројката на изминати чекори и вкупна дистанца
4. GPS функционалност 
5. Индикатор за кардио-респираторен капацитет (аеробик фитнес) - овој индикатор се однесува на способноста на срцевиот и белодробниот систем да врши довод на кислород O2 и исфрлање на јаглерод диоксид COод скелетните мускули за време на долги физички активности. Колку е поголема способноста, толку е повисок и кардио-респираторниот капацитет.

Ова ја прави GBD-H1000 серијата оптимална за спортисти и фитнес фанатици кои секојдневно го следат своето здравје.
Сите корисни информации и анализа на измерените податоци се прикажува на дедицираната смартфон апликација, со која часовникот се поврзува преку Bluetooth.

ALTIMETER FUNCTIONВграден сензор за мерење атмосверски притисок
Распон на мерење: -700 to 10,000m (-2,300 to 32,800ft)
AUTO CALENDARАвтоматски календар; Ја покажува точната дата веднаш штом се подеси
BAND MATERIALМеко уретанско ремче
BAROMETER FUNCTIONВграден сензор за мерење воздушен притисок и дисплеј за прикажување временски промени
Распон на мерење: 260 to 1,100 hPa
BATTERY LEVEL INDICATORИндикатор за моментално ниво на батерија
BATTERY LIFE

Приближно 12 месеци во функција на часовник;
Приближно 66 часа при користење на додатната функција за мерење на срцеви отчукување (пулс) 

Потоа се полни преку соларни келии или USB приклучок

BLUETOOTH® CONNECTIVITYЧасовникот бежично се конектира со смартфон или таблет via Bluetooth и овозможува:
E-Mail индикатор: симбол на дисплејот прикажува нотификација за меилови во твојот инбокс
Phone Finder: со клик на копче на часовникот, смартфонот (и во Silent Mode) испушта звучен тон
Распон на сигнал: до 2m (варијабилно зависно од околните услови)
BUILT IN GPSПрезема информации за моменталната локација од GPS
BUILT IN SENSORS5 Сензори - Optical sensor за срцеви отчукувања (пулс), Altimeter/Barometer, Compass, Thermometer и Acceleration сензор за мерење чекори и дистанца 
CASE MATERIALУретанска смола / Нерѓосувачки Челик
COMPASS FUNCTIONВграден сензор за насока кој на дисплејот прикажува север и моментална насока на движење
Распон на мерење: 0 - 359 degrees, Мерна Единица: 1 degree
COUNTDOWN TIMER FUNCTIONAuto Repeat, Распон на одбројување: 60 minutes, Мерна Единица: 1 second, 5 Тајмера, секој еден мери до 60 минути во единица од 1 секунда
DATE AND WEEKDAY DISPLAYМоментална дата и ден од неделата прикажана на дисплејот
DATE DISPLAYМоментална дата прикажана на дисплејот
DIMENSIONS63.0 x 55.0 x 20.4 mm
GPS NAVIGATIONЧасовникот собира податоци од GPS сателити за моментална локација на определена рута или насока за конкретна дестинација
HEART RATE MONITORОптички сензор за мерење на срцеви отчукувања - го прикажува моменталниот пулс
VO2max Мерки - Користи срцеви отчукувања и брзина на трчање за калкулација на максимален внес на кислород по килограм од телесна тежина во една минута (ml/kg/min), Максимална вредност: 220bpm; Пулс; Функција за сетирање на оптимален/посакувам пулс; Графички приказ на Heart Rate zone; Heart Rate transition graph: максимален/минимален пулс 
DISPLAY ILLUMINATION

Целосно Автоматско Осветлување: Во најблага темнина, дисплејот автоматски се оветлува со вртење на зглобот кон себе;
Функција за избор на должина на илуминација (1.5 или 3 секунди); со afterglow

ISO 200M WATER RESISTANTСоодветен за професионално нуркање
LAP MEMORY140 laps in up to 100 runs
MUTE FUNCTIONЗвуците на копчињата се гасат за дискретно фунционирање. Претходно поставен аларм и тајмер, остануваат вклучени
POWER SAVINGФункции кои запираат по алармот за заштеда на батерија: сите функции предизвикани од движење на рака (excluding the day indicator), Bluetooth конекција и аларми
RECHARGING TIMEМаксимално полнење се постигнува за максимум 2.5 часа со користење на тип A USB кабел
SHOCK RESISTANTПатентирана "Hollow Core Guard" структура за заштита од удари и вибрации 
SOLAR POWERСистем за соларно напојување со висок капацитет кој користи повеќе извори на светлина;
Полнење со USB - поленење од 2.5 часа е еднакво на 14 часа континуирана употреба 
STEP COUNTERРаспон на чекори кои може да се прикажат на дисплејот: 0- 999,999
Автоматско ресетирање секоја вечер на полноќ 
STOPWATCH FUNCTIONAuto Start, Капацитет на мерење: 100 hours, Measuring Modes: Elapsed time, split time, Measuring Unit: 1 second
TACHYMETERСе користи во Stopwatch mode и е функција која овозможува мерење на брзина во определена дистанца
THERMOMETER FUNCTIONВграден сензор за мерење на температурата околу часовникот која се прикажува на дисплејот 
TOTAL WEIGHT101g
VIBRATION RESISTANTОтпорен на силни вибрации
WORLD TIMEПрикажува моментално време во дел од најголемите градови и региони ширум светот 


Остави коментар

Trenutno nema komentara

Слични статии

14.
Mar.
2020.
Блог
Вистински отпорна ѕверка опремена со GPS, подготвена за сите твои авантуристички подвизи.