Блог

Ти треба ново ремче?

15.04.2019.

 

ТРИ ЕДНОСТАВНИ ЧЕКОРИ КАКО ДА ЈА ИЗМЕРИШ ДИМЕНЗИЈАТА НА ТВОЕТО РЕМЧЕ

 

  1. Земи линијар или метро и часовникот чие ремче сакаш да го измериш
  2. Измери ја ширината на ремчето таму каде што со игличка е закачено на носачите за ремче на куќиштето
  3. Но, внимавај! Битна е ширината на ремчето само по себе, без ширината на носачите на куќиштето (види слика)

 

КАКО ДА ДОЈДЕШ ДО ПОСАКУВАНОТО РЕМЧЕ?

  • Запиши или запомни ја претходно измерената димензија (димензиите на ремчињата вообичаено се движат од 14 mm до 30 mm)
  • Разледај го изборот на Morellato ремчиња на следниот линк
  • Во делот спецификација види ја ширината на ремчето која е изразена во милиметри (mm)
  • Избери ремче чија димензија се совпаѓа со димензијата на твојот часовник
  • Ремчето ќе те чека во продажниот салон во кое е достапно*
  • За секое купено ремче, добиваш и бесплатна монтажа на ремчето

 

* Достапноста на било кој производ на сајтот на MY:TIME може да ја провериш со клик на копчето ПРОВЕРИ ДОСТАПНОСТ

 

 

 

Остави коментар

Слични статии

15.
Jul.
2019.
Блог
ВО ПОТРАГА СМЕ ПО ПРОДАЖНИ АСИСТЕНТИ ВО СКОПЈЕ
05.
Jun.
2019.
Блог
MY:TIME Magazine издание број 7